It's a match!

 

Jako vond zijn .NET-baan via BRIXS. Steven legde het verband tussen Jako’s interesse in sport en zijn kennis van .NET. Op basis daarvan stelde hij Jako voor bij een bedrijf dat sport gerelateerde prediction games ontwikkelt.
(Do you prefer an english version?) 


“Veel data van sportwedstrijden komt bij ons binnen vanuit één bron en een gedeelte daarvan is niet gecategoriseerd”, vertelt Jako (Webdeveloper, C#/.NET, 26) in het kantoor aan de Herengracht in Amsterdam. “Het organiseren van de data kan een technische uitdaging zijn. Mijn interesse in sport helpt bij het interpreteren en verwerken van informatie.”

"Voordat ik contact had met BRIXS had ik nog nooit van mijn huidige werkgever gehoord.”

We zijn bij Jako’s werkgever op bezoek om met eigen ogen te zien hoe zijn baan aansluit bij zijn verwachtingen. “Als afgelopen week PSV en Ajax tegen elkaar hebben gespeeld en het systeem geeft als uitslag 2 – 1 aan, maar ik weet dat het 1 – 1 geworden is, kan ik het probleem direct opsporen. Over de mogelijkheden om zo'n bug praktisch en technisch gezien op te lossen leer ik een hoop hier.”

 

Debugging is een belangrijk onderdeel van zijn werk

Bij het opsporen van fouten in het systeem helpt het dat hij sportminded is. “Live data blijft het moeilijkst,” vervolgt Jako. “Om direct relevante informatie door te geven moet je documentatie hebben. Die moeten onze databronnen dan zelf wel hebben en kunnen doorsturen. Om dat te verbeteren geef ik feedback aan de dataleveranciers.” 

Jako .NET developer

Persoon achter de developer

Jako, afgestudeerd in vaderland Italië, heeft ongeveer een jaar geleden besloten om over de grens te kijken. “Over tien jaar zou ik deze stap niet meer hebben gemaakt. Omdat ik Nederlandse vrienden had tijdens mijn Erasmus in Zweden was er een connectie met Nederland. Hoewel er ook in Italië genoeg werk is voor developers, zijn de mogelijkheden hier uitgebreider.” Bijkomend voordeel: “I like the Dutch way”.

Die ‘Dutch way’ is voor een belangrijk deel praktisch bezig zijn. “Op de universiteit was het theorie, theorie en nog eens theorie. Ik had niet eens de mogelijkheid een stage te lopen. Nu ik hier dagelijks aan het werk ben leer ik meer dan ik ooit gedaan heb. Hier is de praktijk.”


Finding a job

De eerste periode in Nederland bestond voor Jako voornamelijk uit couch surfing. “Via via kon ik gelukkig in een appartement terecht. Vanaf daar kon ik me op andere zaken focussen, zoals het vinden van een baan.” Dat developers schaars zijn betekent niet automatisch dat je makkelijk aan een leuke baan komt. Zo onderschrijft ook Jako. “Als developer kun je nooit alle carrièremogelijkheden kennen. Voordat ik contact had met BRIXS had ik nog nooit van mijn huidige werkgever gehoord.” 


Vacatures ICT