In twee jaar met een pabo-diploma voor de klas

BRIXS biedt de unieke mogelijkheid om jouw pabo-diploma binnen een korte periode te behalen. Wij betalen jouw volledige opleiding en tevens ontvang je een passend salaris. In 2 jaar tijd kan jij jouw pabo-diploma op zak hebben en aan het werk zijn op een leuke school die helemaal bij je past.

 

Opbouw traineeship

Tijdens dit traineeship start je direct met een betaalde baan als leerkracht in opleiding binnen het (basis)onderwijs. Je behaalt je lesbevoegdheid en krijgt gedurende het traineeship diverse begeleidingstrainingen om jezelf op maat te kunnen ontwikkelen. BRIXS biedt het opleidingstraject aan in samenwerking met een gerenommeerde hogeschool. Zo kan jij direct alle geleerde kennis in de praktijk uitvoeren.

Wat mag je van ons verwachten?

 • Een volledig betaalde opleiding tot leerkracht 
 • Marktconform salaris
 • Een arbeidscontract voor minimaal 3 dagen
 • Een begeleidingstraject op maat met jouw collega pabo-trainees
 • Reiskostenvergoeding op jouw werkdagen

Wat verwachten we van jou?

 • Je hebt een afgeronde hbo- of wo- opleiding
 • Je bent minimaal 4 dagen per week beschikbaar
 • Je bent gemotiveerd om jezelf te ontwikkelen en je hebt zin in een nieuwe uitdaging
 • Je wilt carrière maken als leerkracht in het (basis)onderwijs
 • Je hebt affiniteit met kinderen
 • Je bent bereid om naar Den Haag te reizen voor de lesdag op de hogeschool

Waarom biedt BRIXS deze unieke mogelijkheid?

Op dit moment heerst er een groot landelijk tekort op het gebied van leerkrachten binnen het onderwijs. Het lerarentekort is niet alleen een probleem van het onderwijs maar van de maatschappij. Dit is BRIXS ook niet ontgaan. Samen nemen we de verantwoordelijkheid om het lerarentekort terug te dringen. Ieder kind verdient immers goed onderwijs, nu en in de toekomst.

Daarom is BRIXS In februari gestart met een eerste lichting pabo-trainees die een bijdrage leveren aan het terugdringen van dit tekort. Vanuit de praktijk blijkt namelijk dat er veel gemotiveerde mensen zijn, zonder onderwijsbevoegdheid, die interesse hebben in een carrière binnen het (basis)onderwijs. BRIXS geeft deze mensen de zekerheid van succesvolle carriereswitch door het aanbieden van een betaalde opleiding en toekomst in het onderwijs. En draagt op deze manier bij aan het oplossen van het tekort.

Aanmelden

In september 2019 start BRIXS met een nieuwe lichting pabo-trainees die de uitdaging aangaan om binnen twee jaar hun pabo-diploma te behalen.
Heb je interesse in het pabo-traineeship? Stuur vrijblijvend een bericht of een aanmelding in de vorm van jouw cv + motivatiebrief naar lisanne@brixsgroep.nl. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen door te bellen naar 070 20 40 150

 
Vacatures Onderwijs