Pabo voor scholen

Het BRIXS pabo-traineeship is ontwikkeld om het landelijk tekort aan leerkrachten in het onderwijs terug te dringen. Dit traineeship biedt enthousiaste hbo- en wo-afgestudeerden de mogelijkheid om zich binnen twee jaar om te scholen tot bevoegd leraar. Door een opleiding (verkorte deeltijd pabo) te combineren met een werkplek wordt een rijke leeromgeving gecreëerd waarin de trainees snel in hoge mate van zelfstandigheid kunnen functioneren.

 

In de praktijk

De pabo-trainees zijn gedurende twee jaar inzetbaar binnen uw school/scholengemeenschap voor drie tot vier dagen per week. Door het aanbieden van de opleiding in combinatie met directe werkervaring wordt er een groep onderwijsprofessionals gevormd die op korte termijn beschikbaar is om als bevoegd leerkracht met flinke praktijkervaring binnen uw school/scholengemeenschap aan de slag te gaan.

 De trainee is twee jaar werkzaam binnen de muren van uw school en raakt zo bekend met de werkwijze, visie en doelgroep. Wanneer de trainee zijn of haar studie heeft afgerond is er een mogelijkheid tot kosteloze, directe indiensttreding.

 

Wie zijn de Pabo-trainers?

Wij richten ons op afgestudeerde hbo-/wo-studenten die aantoonbare affiniteit hebben met het onderwijs. In samenwerking met een hogeschool worden de trainees opgeleid en intensief begeleid zodat zij binnen twee jaar een onderwijsbevoegdheid (pabo) kunnen behalen. Het zijn mensen met (levens)ervaring die zeer bewust hebben gekozen voor het onderwijs en het traineeship. Ervaring leert dat zij een hoge mate van zelfstandigheid hebben en verantwoordelijkheden aan kunnen. Hierdoor draaien zij vlot mee als een volwaardig collega in het team op uw school.


Pabo-trainee op uw school

Voor u als school is deelname aan dit traineeship interessant. Het biedt de kans om nieuwe, talentvolle leerkrachten in huis te halen die binnen relatief korte tijd (2 jaar) bevoegd voor de klas staan. Onze studenten hebben op latere leeftijd bewust gekozen voor het traineeship en het vak als leerkracht. De trainees kunnen snel verantwoordelijkheden op zich nemen.

De bijdrage en het enthousiasme van deze studenten biedt een grote meerwaarde voor scholen. Ervaring leert dat zij de kwaliteit van het onderwijs een frisse impuls geven.

BRIXS biedt gedurende het traineeship extra begeleiding in de vorm van bijeenkomsten, klassenbezoeken en telefonisch contact met school/trainee. Als school heeft u de mogelijkheid om deze leerkrachten te vormen en na het behalen van het diploma in dienst te nemen, zonder tussenkomst van BRIXS.

 

Contact

Wilt u meer weten over wat het pabo-traineeship voor uw school kan betekenen?

U kunt ons bereiken door te bellen naar 070-20 40 150 of mailen naar lisanne@brixsgroep.nl. Uiteraard kan een afspraak gemaakt worden zodat wij de inhoud van het traineeship op locatie aan u kunnen toelichten.

 

‘’Samen nemen we de verantwoordelijkheid om het lerarentekort terug te dringen en het onderwijs een nieuwe impuls te geven. Ieder kind verdient immers goed onderwijs, nu en in de toekomst.’’

 

 
Vacatures Onderwijs