Solliciteren in het onderwijs

Ben je (bijna) klaar met de Pabo of wil je (her)starten in het onderwijs? Wat is dan de beste manier om aan een leuke baan te komen? 

Misschien heb je al een duidelijk beeld van jouw droombaan. Een eigen klas binnen een bepaald type onderwijs waarin je leerlingen met jouw ideeën een leuke tijd en mooie toekomst geeft. Je kunt oneindig naar die ene vacature zoeken. En als je hem dan al vindt krijg je die baan niet zomaar. Bovendien wil je zelf al wat ervaring hebben opgedaan om in jouw droombaan te slagen. 

Begin als invaller
Het schooljaar is begonnen en je hebt nog geen vaste functie, geen ramp! Gedurende het schooljaar komen er op scholen plaatsen vrij omdat leerkrachten ziek worden, een andere functie krijgen of met verlof gaan. Het aannemen van invalopdrachten is een uitgelezen kans om ervaring op te doen. Op die manier kun je bovendien ontdekken waar je voorkeur ligt en waar je goed in bent.

Bijna klaar met de Pabo en aan het werk
Het je al een LIO-stage gelopen en wil je het liefst nog meer ervaring opdoen? Via BRIXS Onderwijs kun je al aan de slag. Lees hoe andere leerkrachten dat doen!

Inschrijven bij een bureau
Door verschillende opdrachten te doen, bijvoorbeeld door je in te schrijven bij een bureau, kom je in contact met uiteenlopende groepen, leeftijden, scholen, collega’s, besturen, et cetera. Zo bouw je in hoog tempo ervaring op, kom je in contact met verschillende scholen en leerkrachten, leer je veel en zorg je voor een cv dat je kunt gebruiken om uiteindelijk een vaste aanstelling te krijgen. Vind je het afwisselende werk als flexibele invalleerkracht te leuk om op te geven? Bij BRIXS Onderwijs kun je in aanmerking komen voor een vaste baan als invaller!

 

Een mooie start van je carrière? Of ben je helemaal op je plek als invaller? Kom bij BRIXS!

 

Vacatures Onderwijs