Angela

Pabo-trainee

“Yes you can”

Een pabo-trainee is heel bewust gestart met een omscholingstraject tot basisschoolleerkracht via de BRIXS Groep. De trainee heeft namelijk al een andere hbo/wo opleiding gevolgd en is vaak ook al werkzaam geweest in een andere branche. Bij BRIXS volgt de trainee, in samenwerking met de Hogeschool, een tweejarig traject. Naast het didactische wordt er drie of vier dagen per week in de praktijk gewerkt, waardoor er enorm veel vlieguren worden opgedaan in een korte tijd. Een trainee van BRIXS kenmerkt zich door een grote dosis motivatie, leergierigheid en enthousiasme.

 

Wat is jouw motivatie om dit traineeship te starten en om uiteindelijk leerkracht te worden?

Ik wilde graag in een ander werkveld (hiervoor was ik fysiotherapeut) aan de slag. Mede door een blessure kon ik dit beroep niet langer uitoefenen. Ik wil graag aan de slag, thuiszitten is niks voor mij.

 

Hoe was de stap voor jou om helemaal opnieuw, in een nieuwe branche, te beginnen?

 Door mijn situatie wist ik dat ik moest switchen van werkveld, hierdoor was de stap minder groot. Uiteraard moest ik wel het een en ander regelen thuis afstemmen aangezien ik van een volledige baan (en salaris) over ben gestapt naar een traineeship.

Ik vind het verder spannend maar zeker een leuke nieuwe uitdaging!

 

Waarom raad jij andere mensen met dezelfde wens als jij aan om aan dit traineeship deel te nemen?

De combinatie werken en leren is ideaal. In de praktijk leer je nu eenmaal het meest!

 

Wat vind jij belangrijk om aan jouw leerlingen mee te geven?

Wees je zelf, je bent uniek en je mag er zijn.

 

Ga naar vacatures