Daphne

Pabo-trainee

“Ik wil elke leerling laten stralen op zijn eigen niveau”

Een pabo-trainee is heel bewust gestart met een omscholingstraject tot basisschoolleerkracht via de BRIXS Groep. De trainee heeft namelijk al een andere hbo/wo opleiding gevolgd en is vaak ook al werkzaam geweest in een andere branche. Bij BRIXS volgt de trainee, in samenwerking met de Hogeschool, een tweejarig traject. Naast het didactische wordt er drie of vier dagen per week in de praktijk gewerkt, waardoor er enorm veel vlieguren worden opgedaan in een korte tijd. Een trainee van BRIXS kenmerkt zich door een grote dosis motivatie, leergierigheid en enthousiasme.

 

Wat is jouw motivatie om dit traineeship te starten en om uiteindelijk leerkracht te worden?

Ik vind het belangrijk dat ik iets doe waar ik energie van krijg en het directe contact met leerlingen is iets wat mij heel veel energie geeft. Deze kans om mij in twee jaar te ontwikkelen tot leraar wilde ik dan ook met beide handen aangrijpen.

 

Hoe was de stap voor jou om helemaal opnieuw, in een nieuwe branche, te beginnen?

Deze nieuwe stap is mij eigenlijk erg meegevallen. Hoewel het er in het begin veel op je afkomt merkte ik al snel dat ik nu eindelijk de kans heb gekregen om iets te doen wat ik echt leuk vind!

 

Waarom raad jij andere mensen met dezelfde wens als jij aan om aan dit traineeship deel te nemen?

Dit traineeship geeft je de kans om direct aan de slag te gaan in de onderwijspraktijk. Dit zorgt ervoor dat je alles wat je leert direct kunt toepassen, waardoor je de kans krijgt je in sneltreinvaart te ontwikkelen tot een goede leraar.

 

Wat vind jij belangrijk om aan jouw leerlingen mee te geven?

Ik vind het belangrijk dat iedere leerling de kans krijgt om te stralen.  Ik wil dan ook dat mijn leerlingen zich veilig voelen in hun leeromgeving zodat ze zich allemaal optimaal kunnen ontwikkelen.

Ga naar vacatures