Jasper

Pabo-trainee

“Een prachtkans op positief en belangrijk werk”

Een pabo-trainee is heel bewust gestart met een omscholingstraject tot basisschoolleerkracht via de BRIXS Groep. De trainee heeft namelijk al een andere hbo/wo opleiding gevolgd en is vaak ook al werkzaam geweest in een andere branche. Bij BRIXS volgt de trainee, in samenwerking met de Hogeschool, een tweejarig traject. Naast het didactische wordt er drie of vier dagen per week in de praktijk gewerkt, waardoor er enorm veel vlieguren worden opgedaan in een korte tijd. Een trainee van BRIXS kenmerkt zich door een grote dosis motivatie, leergierigheid en enthousiasme.

 

Wat is jouw motivatie om dit traineeship te starten en om uiteindelijk leerkracht te worden?

Ik heb altijd al gedacht een keer leraar te willen worden vanwege de enorme diversiteit van het vak en te kunnen proberen bij te dragen aan een mooie toekomst voor kinderen. Door het traject en de financiële steun die de BRIXS Groep aanbiedt heb ik de mogelijkheid dit nu te doen.


Hoe was de stap voor jou om helemaal opnieuw, in een nieuwe branche, te beginnen?

Uiteraard was dit een spannende stap. Ik heb een bepaalde materiele zekerheid opgegeven door hier aan te beginnen zonder dat ik weet of ik geschikt ben voor het vak of het echt leuk ga vinden. Vooralsnog ben ik blij met de keuze en anders had ik waarschijnlijk altijd afgevraagd of ik niet eigenlijk leraar zou willen worden.

 

Waarom raad jij andere mensen met dezelfde wens als jij aan om aan dit traineeship deel te nemen?

Door dit traineeship heb ik een minimuminkomen waarmee ik mijn vaste lasten, zoals een huis kan blijven betalen, maar me tevens volledig kan storten op het nieuwe vak. Ik hoef niet deels te blijven werken in mijn oude branche. Bovendien leer je veel van doen. Ik sta meteen drie dagen in de week in de klas en bouw daar ervaring op in de praktijk, waar geen theorie boek van de opleiding tegenop kan.


Wat vind jij belangrijk om aan jouw leerlingen mee te geven?

Tsjonge dat is nogal wat. Ik hoop dat ik ze niet één ding mee kan geven, maar van alles. Misschien staat voorop wel dat het een fijne levenshouding is om aandacht te hebben voor de wereld om je heen. Hoe klein of hoe groot die ook is of zal worden.

 

Ga naar vacatures