Niels

Pabo-trainee

Een pabo-trainee is heel bewust gestart met een omscholingstraject tot basisschoolleerkracht via de BRIXS Groep. De trainee heeft namelijk al een andere hbo/wo opleiding gevolgd en is vaak ook al werkzaam geweest in een andere branche. Bij BRIXS volgt de trainee, in samenwerking met de Hogeschool, een tweejarig traject. Naast het didactische wordt er drie of vier dagen per week in de praktijk gewerkt, waardoor er enorm veel vlieguren worden opgedaan in een korte tijd. Een trainee van BRIXS kenmerkt zich door een grote dosis motivatie, leergierigheid en enthousiasme.

 

Wat is jouw motivatie om dit traineeship te starten en om uiteindelijk leerkracht te worden?

Om mijn vaste baan op te zeggen en een nieuwe start te maken was een grote stap, maar dit traineeship geeft financiële zekerheid en daarnaast de mogelijkheid om meteen drie dagen in het onderwijs aan de slag te gaan. Hierdoor doe je meteen veel ervaring op en kan je alles wat je leert op de Pabo toepassen in je klas.

 

Hoe was de stap voor jou om helemaal opnieuw, in een nieuwe branche, te beginnen?

Hiervoor was ik werkzaam in de Retail, maar hier had ik het niet meer naar mijn zin. Het onderwijs heeft mij altijd getrokken, maar toen ik op mijn 17de een hbo-studie moest uitkiezen vond ik de pabo niet cool genoeg. Ik wilde geld verdienen en in pak naar het werk. Hier kom ik nu op terug. Ik heb twee jaar erover gedaan om de knoop door te hakken om de stap te zetten naar het onderwijs, maar hier heb ik tot nu toe geen seconde spijt van.  

 

Waarom raad jij andere mensen met dezelfde wens als jij aan om aan dit traineeship deel te nemen?

Zoals eerder gezegd doe je tijdens je studie enorm veel ervaring op in de praktijk. Daarnaast begeleidt BRIXS je nog eens extra als je ergens tegen aanloopt. Er zijn leuke workshops en bijeenkomsten. Daarnaast komt er ook iemand van BRIXS bij je in de klas kijken, zodat je extra handvaten kan krijgen in de praktijk.

 

Wat vind jij belangrijk om aan jouw leerlingen mee te geven?

Ik hoop dat de leerlingen die bij mij in de klas zitten met plezier naar school komen. Zelf kan ik nog al mijn basisschoolleerkrachten opnoemen en denk ik hier fijn aan terug. Voor mijn leerlingen wil ik ook een leuke en fijne meester zijn die hen ook nog wat heeft geleerd.

Ga naar vacatures