Renske

Pabo-trainee

“Niet dromen maar doen!”

Een pabo-trainee is heel bewust gestart met een omscholingstraject tot basisschoolleerkracht via de BRIXS Groep. De trainee heeft namelijk al een andere hbo/wo opleiding gevolgd en is vaak ook al werkzaam geweest in een andere branche. Bij BRIXS volgt de trainee, in samenwerking met de Hogeschool, een tweejarig traject. Naast het didactische wordt er drie of vier dagen per week in de praktijk gewerkt, waardoor er enorm veel vlieguren worden opgedaan in een korte tijd. Een trainee van BRIXS kenmerkt zich door een grote dosis motivatie, leergierigheid en enthousiasme.

 

Wat is jouw motivatie om dit traineeship te starten en om uiteindelijk leerkracht te worden?

Na zes jaar in de studieboeken te hebben gezeten, werd het tijd om mijn handen uit de mouwen te gaan steken. Tijdens de laatste fase van mijn studie geschiedenis heb ik een jaar mogen proeven van het onderwijs en wist toen zeker dat ik hiermee verder wilde. De omgang met kinderen en het overbrengen van kennis en (sociale) vaardigheden geeft mij veel voldoening. Omdat ik mij, na mijn bevoegdheid voor het vak geschiedenis te hebben behaald, graag nog meer wilde verdiepen in het onderwijs, maar ook graag meteen aan de slag wilde gaan, bood het pabo-traineeship van BRIXS de ideale oplossing!

 

Hoe was de stap voor jou om helemaal opnieuw, in een nieuwe branche, te beginnen?

Omdat de branche voor mij niet helemaal nieuw was, was de stap wellicht wat kleiner dan voor anderen. Toch was het een spannende uitdaging om meteen aan het werk te gaan op een basisschool terwijl je nog zoveel moet leren. Je komt in een hele nieuwe, maar ontzettend leuke, wereld terecht!

 

Waarom raad jij andere mensen met dezelfde wens als jij aan om aan dit traineeship deel te nemen?

Het traineeship is de ideale oplossing voor mensen die graag in een korte tijd hun onderwijsbevoegdheid willen halen, maar daarbij ook zoveel mogelijk goede begeleiding willen krijgen. Daarnaast is het ideaal dat je meteen aan het werk kunt, zodat je al het geleerde direct in de praktijk kan toepassen en je helemaal op het onderwijs kunt focussen.

 

Wat vind jij belangrijk om aan jouw leerlingen mee te geven?

Ik vind het belangrijk om aan mijn leerlingen mee te geven dat ze mogen zijn wie ze willen en dat ze mogen uitblinken in hun eigen talenten en op hun eigen niveau.

Ga naar vacatures