Sophie

Pabo-trainee

“Do what you love, the rest comes”

Een pabo-trainee is heel bewust gestart met een omscholingstraject tot basisschoolleerkracht via de BRIXS Groep. De trainee heeft namelijk al een andere hbo/wo opleiding gevolgd en is vaak ook al werkzaam geweest in een andere branche. Bij BRIXS volgt de trainee, in samenwerking met de Hogeschool, een tweejarig traject. Naast het didactische wordt er drie of vier dagen per week in de praktijk gewerkt, waardoor er enorm veel vlieguren worden opgedaan in een korte tijd. Een trainee van BRIXS kenmerkt zich door een grote dosis motivatie, leergierigheid en enthousiasme.

 

Wat is jouw motivatie om dit traineeship te starten en om uiteindelijk leerkracht te worden?

Het werken in de zorg gaf mij niet meer de energie die ik uit een baan wil halen. Tegelijk trekt het onderwijs al lange tijd mijn aandacht. Toen dit traject van BRIXS langs kwam ben ik ervoor gegaan.

 

Hoe was de stap voor jou om helemaal opnieuw, in een nieuwe branche, te beginnen?

Het werken met kinderen was niet nieuw voor mij, het onderwijs wel. Veel nieuwe indrukken, en nieuwe uitdagingen. De combinatie van een opleiding en werken is druk, maar het leren van nieuwe dingen geeft ook veel energie en plezier!

  

Waarom raad jij andere mensen met dezelfde wens als jij aan om aan dit traineeship deel te nemen?

Het is een ontzettend leuke uitdaging om binnen een nieuwe branche aan het werk te gaan. De combinatie met de Pabo is druk, maar ook leerzaam en zeker haalbaar! Het volgen van het traject via BRIXS zorgt voor extra begeleiding en mensen om op terug te kunnen vallen bij vragen, wat ik als positief ervaar.

 

Wat vind jij belangrijk om aan jouw leerlingen mee te geven?

Ik vind het belangrijk dat leerlingen hun kwaliteiten en ontwikkelingsmogelijkheden leren kennen, maar bovenal het gevoel meekrijgen dat zij zichzelf kunnen zijn en waardevol zijn. 

Ga naar vacatures