Tamara

Pabo-trainee

“Creativiteit is voor mij een handvat voor de toekomst”

Een pabo-trainee is heel bewust gestart met een omscholingstraject tot basisschoolleerkracht via de BRIXS Groep. De trainee heeft namelijk al een andere hbo/wo opleiding gevolgd en is vaak ook al werkzaam geweest in een andere branche. Bij BRIXS volgt de trainee, in samenwerking met de Hogeschool, een tweejarig traject. Naast het didactische wordt er drie of vier dagen per week in de praktijk gewerkt, waardoor er enorm veel vlieguren worden opgedaan in een korte tijd. Een trainee van BRIXS kenmerkt zich door een grote dosis motivatie, leergierigheid en enthousiasme.

 

Wat is jouw motivatie om dit traineeship te starten en om uiteindelijk leerkracht te worden?

Hoe mooi is het dat je kinderen iets kan leren en wellicht ook kan inspireren?

 

Hoe was de stap voor jou om helemaal opnieuw, in een nieuwe branche, te beginnen?

De stap om opnieuw te beginnen was uiteraard spannend. Maar als ik met de leerlingen werk zie ik dat mijn keuze het waard is geweest.

 

Waarom raad jij andere mensen met dezelfde wens als jij aan om aan dit traineeship deel te nemen?

Het traineeship van BRIXS biedt veel voordelen naast de opleiding. Door begeleiding en ondersteuning helpt BRIXS ons op weg naar volwaardig leerkracht zijn. Door de extra stagedagen zijn wij als pabo-trainees beter voorbereid binnen het vakgebied.

 

Wat vind jij belangrijk om aan jouw leerlingen mee te geven?

Ik vind het belangrijk om mijn leerlingen niet alleen kennis maar ook creativiteit mee te geven. Ik vind dat creativiteit een grote rol speelt als handvat voor de toekomst. De talentontwikkeling bij de leerlingen zou ik zo goed mogelijk willen ondersteunen.

Ga naar vacatures