Tara

Pabo-trainee

“Toekomstmuziek”

Een pabo-trainee is heel bewust gestart met een omscholingstraject tot basisschoolleerkracht via de BRIXS Groep. De trainee heeft namelijk al een andere hbo/wo opleiding gevolgd en is vaak ook al werkzaam geweest in een andere branche. Bij BRIXS volgt de trainee, in samenwerking met de Hogeschool, een tweejarig traject. Naast het didactische wordt er drie of vier dagen per week in de praktijk gewerkt, waardoor er enorm veel vlieguren worden opgedaan in een korte tijd. Een trainee van BRIXS kenmerkt zich door een grote dosis motivatie, leergierigheid en enthousiasme.


Wat is jouw motivatie om dit traineeship te starten en om uiteindelijk leerkracht te worden?

Ik heb altijd al juf willen worden en na mijn studie aan het conservatorium was ik ook docent op verschillende basisscholen alsook op de muziekschool: muziekdocent. Ik ben dit traineeship gestart, omdat ik de kans krijg in twee jaar een brede lesbevoegdheid te halen en daar bij meteen heel veel praktijkervaring op te doen.

 

Hoe was de stap voor jou om helemaal opnieuw, in een nieuwe branche, te beginnen?

Zoals gezegd wilde ik altijd al juf worden. In principe was ik al (muziek)juf. Nu vind ik het een uitdaging om mij te verbreden.

 

Waarom raad jij andere mensen met dezelfde wens als jij aan om aan dit traineeship deel te nemen?

Het bijzondere van Brixs is dat je meteen in praktijk kunt brengen wat je leert op de opleiding omdat je werkt en studeert. Je bent gelijk bezig met datgene waarvoor je het doet!

 

 Wat vind jij belangrijk om aan jouw leerlingen mee te geven?

Ik vind het belangrijk dat mijn leerlingen met plezier naar school gaan en nieuwsgierig blijven naar nieuwe dingen en andere mensen.

Ga naar vacatures