Lente- en zomerscholen van LeerKracht by BRIXS


Sinds 2015 heeft de VO-raad een subsidie in het leven geroepen om doubleren te voorkomen. Gemiddeld bleef 5,8% van alle leerlingen in het voortgezet onderwijs een schooljaar zitten. Het CPB rekende uit dat dit de staat 500 miljoen per jaar kost. Daarnaast kost het ouders en leerlingen vaak een hoop kopzorgen en kost het scholen hun goede reputatie bij een slechte beoordeling van de Inspectie van het Onderwijs.

 

Vakantiescholen bieden hierin de oplossing door het probleem aan te pakken bij de kern. Het gericht bijspijkeren van de vakken waar leerlingen slecht op scoren met als groot voordeel dat ze over kunnen gaan naar een volgend schooljaar. Met lente- en zomerscholen kan het aantal doubleurs met 80% verminderd worden.

 

Lentescholen vinden -gedeeltelijk- plaats in de meivakantie en de zomerscholen vinden plaats in de zomervakantie. Dit betekent dat leerlingen in de vakantie naar school moeten. Onze vakantiescholen hebben we daarom naast efficiƫnt, ook leuk gemaakt. Zo beginnen we de dag altijd met een uur buiten sporten en verzorgen we een uitgebreide lunch.


We nemen de school heel veel werk uit handen: van de informatiestroom naar ouders, tot het nakijken van de toetsen en het schrijven van evaluaties over de prestaties van scholieren. Daarnaast begeleiden we uiteraard teams op school met hetgeen voorbereid moet worden: zo beperken we de belasting voor de docenten tot een minimum.

Media

Vacatures Onderwijs