Na de sportcarrière?

Uitzonderlijke kwaliteiten van topsporters
Doelgericht en gefocust, doorzettingsvermogen en uithoudingsvermogen, handelingssnelheid en effectiviteit, presteren onder druk en altijd zorgen voor een gedegen voorbereiding; stuk voor stuk kenmerkende eigenschappen die in het bedrijfsleven het verschil maken.

Topsporteigenschappen inzetten?
Als je topsporter bent of bent geweest, zul je eigenschappen bij jezelf herkennen die jou tot topsprestaties drijven of hebben gedreven. Als BRIXS Topsport willen ervoor zorgen dat je deze eigenschappen ook in je werkende leven optimaal kunt inzetten. Daarom hebben wij een netwerk van organisaties die deze specifieke kwaliteiten graag willen inzetten. 

Het zwarte gat?
Toch is het begin van een ‘tweede leven’ voor topsporters niet altijd eenvoudig. Topsporters die hun carrière, na/naast de sport, willen opbouwen ondervinden onnodige belemmeringen. Voor (net) gestopte sporters zorgen wij voor een goede overgang naar een tweede carrière. 

Waar zit het knelpunt?
We stuiten geregeld op deze paradox; bewondering voor talent, doorzettingsvermogen en prestaties en tegelijkertijd terughoudendheid vanwege een gebrek aan ‘relevante’ werkervaring en problemen met het inschatten van inzetbaarheid. Dit leidt ertoe dat veel (oud) sporters op de reservebank van de arbeidsmarkt belanden, of op en bijveldje van een groot bedrijf hun rondjes draaien.

Ook voor sporters die nog top zijn 
Wij willen top-sporters de gelegenheid bieden de prominente rol die ze in hun sportcarrière hebben afgedwongen ook op de arbeidsmarkt te vervullen. Onderdeel daarvan is het uitdenken van een richting die na of naast de sportcarrière ingeslagen kan worden. Zodat de topsporter zich daar tijdens de sportcarrière geen zorgen over hoeft te maken en zich volledig kan focussen op topprestaties.

Topprestaties met een aansprekend verhaal 


We staan altijd open voor bedrijven die zich willen onderscheiden met het in dienst nemen van aansprekende verhalen. Verhalen van mensen met een bewonderenswaardig carrièretraject. Mensen die zich binnen no-time willen en zullen bewijzen. Die al hebben aangetoond tot grote hoogte te kunnen stijgen of die dit - as we speak - aan het aantonen zijn. Sporters met een (bijna) afgeronde opleiding die naast/na hun sport gedreven zijn om in een maatschappelijke carrière doelstellingen te halen.

Wij laten zien dat het kan 
Ben je een sporter en opzoek naar een uitdaging, of wil je een sporter in dienst nemen? Neem contact op met BRIXS Topsport!

Vacatures Topsport